Категории: Варна

Кметът на Варна, премиерът и зам.-кметът по образованието във Варна решаваха математически задачи в МГ: Кой се класира първи? (СНИМКИ)

Реклама

Днес (22 януари) в Математическата гимназия във Варна гостуваха кметът на Варна Благомир Коцев, премиерът акад. Николай Денков и заместник-кметът по образованието Павел Попов. Там тримата решаваха математически задачи. Отборът на кмета се класира на трето място, на второ място остана отборът на премиера, а на първо – отборът на заместник-кмета по образованието във Варна 

Благодаря за подкрепата на учениците от отбор „Искам“, без тях нямаше да мога да се справя с тези задачи. Това коментира кметът Благомир Коцев в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, където днес заедно с премиера акад. Николай Денков и заместник-кмета по образованието Павел Попов решаваха заедно математически задачи.

Отборът на кмета Благомир Коцев се справи със задачите, благодарение на усилията на учениците, като се класира с 21 точки на трето място в състезанието.

Снимка: Община Варна

На второ място с една точка под максималния брой се класира отбор „Знам“ с участието на премиера акад. Денков. Учениците решаваха сложни казуси, свързани с математика, информатика и физика. В отбора на премиера по жребий се падна и Дамян Накев, който неотдавна се върна като победител от международното състезание в Малайзия.

Снимка: Община Варна

Победител с максималния брой точки беше отборът „Мога“, в който участваше заместник-кметът по образование и култура Павел Попов. Учениците и той решиха отлично задачите и спечелиха първото място. В неговия отбор беше една от ученичките, които преди дни се върнаха от състезанието в Пекин със златен и бронзов медал по астрономия.

Снимка: Община Варна

В отборите бяха медалисти, отличници и олимпийски шампиони по трите дисциплини от престижни международни състезания с медали и отличия. Задачите на отборите бяха поставени от преподавателите от училището, а други бяха самите шампиони и медалисти от различни състезания.

Кметът Благомир Коцев напомни, че за новата сграда на Математическата гимназия вече е възложено проектиране за около 680 хиляди лева, а само за тази година средствата за строителство, които са осигурени, са близо 9 млн. лв.

Състезанието беше част от посещението на премиера акад. Николай Денков и кмета на Варна Благомир Коцев на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Министър-председателят разгледа STEAM центъра по природни науки, изследвания и иновации и се срещна с олимпийски и национални шампиони по математика.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гръцките власти са открили тяло на жена в морето и са спасили 15 мигранти

Стана ясно, че гръцките власти са открили тялото на жена и са спасили 15 мигранти,…

преди 1 минута

България губи 3 млрд. евро

Причина за това са неприетите промени в Плана за възстъановяване и устойчивост (ПВУ). Припомняме, че…

преди 12 минути

Може ли парламентът да се събере извънредно след снощния цирк?

Оказва се, че Народното събрание по закон всъщност може да се събере извънредно и да…

преди 20 минути

Полицията във Варна обяви за открити важни денонощни телефонни линии

Областна дирекция на МВР във Варна откри линии за приемане на сигнали за нарушения или…

преди 32 минути

Тръмп реши в последния момент: Ще има среща със Зеленски

Доналд Тръмп се съгласи на среща в последния момент с президента на Украйна Володимир Зеленски.…

преди 39 минути

Важно за Варна тази събота: Спират тока на тези места

Стана янсо, че някои райони на Варна ще останат без ток или ще имат временни…

преди един час