in

Последни данни от АПИ: В какво състояние са пътищата и има ли опасност?

Колаж: "Нова Варна"

По информация от АПИ вече са напълно проходими основните артерии в страната, като там няма следи от снежна покривка. Въпреки това времето остава мразовито и все още има места, на които не е изчистен падналият сняг. От АПИ предупреждават, че температурите са ниски и има опасност от заледявания.

„Участъкът от Пазарджик до Доспат остава ограничен за тежкотоварно движение и във връзка с ПТП на Прохода на Републиката в старозагорската част е ограничено тежкотоварното движение. Състоянието е доста добро и няма затруднения. Състоянието на АМ „Тракия“ е както това на АМ „Струма“ и АМ „Хемус“. В събота имаше усложнения заради тежкотоварни автомобили, които бяха навлезли въпреки забраната. Апелирам водачите да спазват указанията на пътна полиция и на поддържащите дружества“, каза инж. пред бТВ Даниел Иваничков от АПИ.

Всички проходи са в добро състояние, допълниха от пътната агенция. Получени са обаче сигнали, че в части от Прохода на Републиката липсва маркировка.

„Всички проходи са в добро състояние. Маркировката там се износва малко по-бързо заради използването на пясъци, за разлика от магистралите, където се използва сол и калциев двухлорид за почистване. Проходите се характеризират с голям наклон и се използва пясък, за да даде сцепление. Триенето износва маркировката. При температури над 5 градуса и сухо време ще възстановим маркировката“, обясни инж. Иваничков.

Ако тръгвате на път, шофирайте внимателно. Какво е актуалното състояние на пътната обстановка може да разберете на сайта на АПИ и на спешния им телефон.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/