Категории: Варна

Само пред медия „Нова Варна“: Имало ли е или не побой в старческия дом край Варна? От дома излизат с позиция

Реклама

Както ви съобщихме по-рано днес, варненка обвини персонала на старчески дом край Варна в извършен побой над възрастна жена. В мрежата бяха качени и видеоклипове. Медия „Нова Варна“ се свърза по телефона с жената, публикувала сигнала, при което тя разказа своята гледна точка, с която можете да се запознаете тук:

След това екипът се свърза и с ръководството на въпросния дом за възрастни хора „Здравец 2“.

Донка Зюмбюлева заяви пред екипа ни, че всичко казано от семейството е „пълна лъжа и това е доказуемо“.

„Жената я намират сутринта на 18 януари около 8 ч. паднала на земята. Вдигат я, слагат я на леглото. Виждат, че си е ударила главата при падането, прехапала си е езика и веднага започват да звънят на дъщеря ѝ. След като не могат да се свържат с нея по телефона, започват да ѝ пишат. Чак към 9:40 ч. управителката на дома се свързва с дъщерята и ѝ казва „Майка ти е намерена паднала. Не е добре. Идвай веднага да видим какво ще правим. Ще викаме ли бърза помощ или вие ще я водите в болницата?“. Тогава дъщерята отговорила „Изчакай един час. Сега ще дойда“.

Зюмбюлева уточнява, че при подобни случаи близките винаги се викат на място, тъй като личните документи на възрастните не са в дома.

Зюмбюлева уточнява и това, че семейството живее само на 500 метра от дома.

„Тогава управителката се свързва с брат ѝ и това е много лесно доказуемо. Имаме го черно на бяло. Братът казва „Аз съм извън града“. И започна едно безкрайно звънене. От 8 ч. сутринта… Чак в 14:10 -15 ч. те идват. Това са 5 часа. Ние сме я уведомили. Ние я молим да дойде. Ние на място няма как да установим дали жената има инсулт. Впоследствие разбираме, че тя е направила инсулт. И когато човек получи инсулт и падне на земята, той получава синини, което е абсолютно нормално при такова падане“, обяснява г-жа Зюмбюлева.

Тя уточнява пред екипа ни, че на място не е установен преглед от медицинско лице, тъй като във въпросния момент лекарят не е бил на разположение в старческия дом.

След като накрая все пак идва в старческия дом, семейството било помолено от управителката да почака, за да бъдат донесени памперси и лекарства за терапията на възрастната жена. Тогава обаче семейството извело жената, без да съобщи на персонала.

„След като те тръгват с таксито, управителката им звъни. След като не вдигнали от първия пък, отново позвънила. Тогава ги попитала „Защо тръгнахте така? Защо не взехте поне лекарства и памперси на жената?“, отговарят „Ама ние ще се върнем след един час“, казва Зюмбюлева.

„Оттам нататък започна ходенето по мъките. Аз 11 години работя в старческия дом. Досега никой не е бит. Никой няма да си позволи някой да бъде ударен, бит или каквото и да било. Такова нещо никога не се е случвало. От дълги години гледаме едни и същи хора. Толкова близки им, които ще застанат зад гърба ни и ще кажат как ние си гледаме хората. Аз нямам какво да крия! Ние не се крием. Когато излезе становището на съдебната експертиза, тогава ще говоря още повече“, казва Зюмбюлева пред екипа ни.

Тя твърди, че когато жената е приета в старческия дом, въпросната дъщеря я води синя, с насинени очи и казва „Жената, която я гледа я би! Аз ще я съдя, ще я съсипя!“. Жалкото е, че тогава не са направени снимки и не са ме уведомили. Просто чакаме съдебната експертиза, защото ние страшно много държим на това нещо!

„Аз наистина ще издиря тази жена, която я е гледала и ще намеря начин да разговарям с нея. Заявявам, че ако ние наистина сме виновни, ще си носим последствията. Но това няма как да се случи в нашите домове!“, категорична е Зюмбюлева.

„Ние треперим над хората! И това и близките на хората могат да го кажат. Нямаме определени часове за свиждане! Всеки може да дойде всеки божи ден и да види близките си! На нас също ни е тежко. Жената беше толкова кротка и хрисима жена, че не знам какъв човек трябва да си, за да ѝ посегнеш“, възмущава се Зюмбюлева.

По нейни думи няма донесена епикриза, която да доказва, че възрастната жена има Алцхаймер.

Медия „Нова Варна“ ще продължава да следи случая!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

След като млада майка у нас скочи с детето си на ръце от третия етаж: Какво е неговото състояние сега?

Припомняме, че миналата седмица 20-годишна жена от хасковското село Маслиново скочи с едногодишната си дъщеричка…

преди 12 минути

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас.…

преди 20 минути

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори по пътищата в България за ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 27 минути

По сигнал на медия „Нова Варна“: На какво се дължи измирането на дребна риба във Варненското езеро, за което сигнализираха читатели?

В началото на месеца в редакцията на медия „Нова Варна“ бяхме получили сигнал за забелязана…

преди 32 минути

От 1 октомври: БДЖ пуска германските вагони и по линията София-Русе-София

Директни влакове между София и Русе ще пътуват с новодоставените германски вагони, информират от БДЖ.…

преди 45 минути

Предупреждение за значителни валежи във Варненско: Очакват се количества над 50 литра на кв. м.

Очакват се опасни валежи на територията на Община Суворово, според прогнозите на НИМХ. От Националния…

преди 55 минути