Категории: България

Опасен мъж с много самоличности е на свобода: Искал да прави „услуга“ на ученичка, като отнеме девствеността ѝ

Реклама

Цели 10 години Никола Маринов се представя под най-различни самоличности, с цел да подведе своите жертви. Мъжът е опасен, тъй като е осъждан и за домашно насилие. Към момента е успял да измами десетки свои жертви. Лежал е в затвора в продължение на 11 месеца, след което е пуснат на свобода, продължавайки да мами хората. След това отново е задържан, но само за едно денонощие. Мъжът се е представял за полицай, кредитен консултант, адвокат, следовател

Вече много хора са пропищели от деянията на Никола Маринов. Те разказват, че са били подведени, като в повечето случаи мъжът получавал големи суми пари, за да извърши определени услуги.

Бившата му съпруга пък разказва, че го е осъдила за домашно насилие.

Никола умело влиза и в ролята на представител на Министерството на отбраната, съобщава Нова телевизия.

„С риск да бъда уволнен от българската армия – искам да знаете, че армията е с вас”, заявявал той. От ведомството отрекоха Маринов някога да е бил техен служител.

Мъжът е влизал и в ролята на автомобилен състезател.

Преди близо три години измамникът бил задържан от „Икономическа полиция”, след като се представил за прокурор по делото за КТБ и поискал подкуп.

Във Фейсбук вече дори има група, чрез която общуват пострадали от Маринов. Активността в групата се увеличава веднага след излизането на мъжа от затвора.

Непълнолетната дъщеря на Светла Милушева също е една от потърпевшите. Тя твърди, че Маринов е опитал да блудства с нея.

„На 14 декември поръчах такси, за да може дъщеря ми да се придвижи от вкъщи до училище. В този ден получих известие, че ще дойде Никола”, разказа Милушева.

Тя изпраща дъщеря си до колата, където на предната седалка до шофьора има друг мъж. „Аз попитах това споделено пътуване ли е и водачът на автомобила каза: „Не, това е мой приятел, пътува с мен, тъй като се пазим от НАП. Нали знаеш, че това не е регламентиран начин за пътуване”, заяви Милушева пред Нова телевизия.

Тъй като тя работи от вкъщи и няма възможност да води дъщеря си на училище, детето пътува с такси всеки ден. Майката се уговаря с шофьора той да прибере дъщеря ѝ от училище във въпросния ден. И така Маринов се сдобива с телефона на момичето.

„Той ми поиска разрешение за това да вземе номера на дъщеря ми и аз се съгласих“, казва Милушева.

След първата им среща дъщерята на Светла излиза във ваканция. Започва да получава съобщения във вайбър от таксиметровия шофьор Никола с поздравления за празниците.

На 11 януари момичето е на училище и Светла отново поръчва такси през приложението. Името на водача отново е Никола, но този път е с друга кола. Мъжът твърди, че това е собствен автомобил и предлага на майката да отложи пътуването в приложението и той да изпълни поръчката с намаление. Жената се съгласява.

Случаен минувач спаси жена, паднала в реката край Герман

Така момичето започва да пътува всеки ден до и от училище с Никола. Споделя му, че живее сама с майка си, че от години не комуникира с баща си. Мъжът печели доверието и на майка ѝ.

В петък в колата на Никола се оказват бившата му съпруга и дъщеря им. Той моли момичето да се представи за негова колежка от работа, под претекст, че не иска бившата му съпруга да знае, че работи като шофьор на такси. Никола ѝ споделя, че е полицай.

„Почна да ми разказва как бил полицай в 3 РУ и затова познавал добре пътищата около моето училище. Инсценира, че се обажда на негов колега, за да хванат някаква кола. За да скъси дистанцията, започна да ми разказва, че има яхти на морето, апартаменти в Несебър, че ще ме взима със себе си на яхтата“, разказва момичето.

На 16 януари Никола отново взима дъщерята на Светла от дома ѝ, за да я закара на училище. „Тогава ми каза, че той лично би ми направил услугата да отнеме девствеността ми, че на мен ми трябва сериозно момче, което да ми бъде гадже. Тогава се притесних, но пред него се опитах да запазя самообладание и да не показвам страх, тъй като не знаех как ще реагира, споделя дъщерята на Светла.

Момичето в крайна сметка стига до училището и пише на майка си да не плаща на Никола за превоз на следващия ден. В същия обаче мъжът взима момичето от училище. Прави опити да я докосва в колата. Стигат до площад в квартал „Княжево”, където Никола отбива встрани от пътя. Пита момичето дали е помислила върху предложението му и я предупреждава да не споделя за това с майка си.

Ученичката лъже Никола, че закъснява за урок и трябва да тръгват. За щастие зад тях се появяват други автомобили, които започват да свирят с клаксони и карат Никола да потегли. Веднага след това той предлага на момичето на следващия ден да я заведе в хотел в Банкя за негова сметка. Когато стигат до дома ѝ, тя казва, че не е сигурно, че ще успее да се срещне с него на следващия ден, бяга от колата и веднага разказва всичко на майка си.

Двете отиват в полицията. Светла е посъветвана да потвърди на Никола курса за следващия ден, за да дойде той отново пред дома им. При пристигането му е задържан за 24 часа. От Министерство на вътрешните работи отговориха за NOVA, че по случая се води разследване, материалите са докладвани в прокуратурата и са върнати с указания към Шесто районно в София. Екипът ни разбра, че след изтичането на тези 24 часа Никола Маринов е освободен.

Светла е наела адвокат, а с дъщеря ѝ работи психолог.

„Ще се надявам медиите и социалната ангажираност на хората да направят случая социално чувствителен, а прокуратурата и съдиите – безкомпромисни. Надявам се този човек и всеки друг, който наранява децата ни, да стигне до мястото, където трябва да бъде”, призова Светла Милушева.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до…

преди 7 секунди

Моторист загина на място при инцидент на пътя София – Варна

Случил се е тежък пътен инцидент на пътя София - Варна край Търговище, при който…

преди 11 минути

Какви опасности крие септемврийското море?

Температурите започват да се понижават плавно, но въпреки това времето по родното Черноморие все още…

преди 19 минути

Убийство с брадва е извършено край Перник

Стана ясно, че мъж на 43 години е бил в село Расник, област Перник. Вече…

преди 25 минути

Нощ на литературата във Варна с вход свободен: Обявиха програмата

Във Варна ще се проведе 12-то поредно издание на Нощ на литературата, като организаторите съобщават,…

преди 31 минути

Внимание, варненци: Ето къде ще спрат водата във Варна и областта днес

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че всички тези места във Варна и областта…

преди 38 минути