in

Край на безсънието: Тази подправка го бори ефективно

Снимка: Pixabay

Безсънието е един от големите проблеми в днешно време. То може да бъде причинено от най-различни фактори, включително стрес, преяждане късно вечер и прекален престой пред екрана на компютъра, мобилния телефон или телевизора. Каквато и да е причината, тук на помощ идва една супер подправка – индийското орехче

Тази подправка е известна с благоприятното си действие в борбата с безсънието. Има голям ефект върху мозъчната дейност на човека. Облекчава умората и раздразнителността. Релаксира и води до емоционален мир.

Експерти-билкари препоръчват при безсъние да направим следното:

Смесете 1/4 ч.л. индийско орехче на прах с една чаша вода (някои заменят водата с прясно мляко). Изпийте отварата точно преди лягане. Обаче много трябва да се внимава с дозировката! Никога не приемайте повече индийско орехче от 1/4 чаена лъжичка, тъй като това може да доведе до неблагоприятно въздействие. Ако предозираме може да си докараме дори халюцинации.

Също така индийското орехче не се препоръчва за деца и бременни заради силния и остър вкус, и качества, а възрастните е желателно да се консултират с лекар ли компетентно лице, преди да приемат този народен лек. Все пак той, приет с точната мярка, помага и е много ефективен за нервни разстройства и безсъние.

Внимание: Статията е само с информативна цел и не замества посещението при специалист и балансираното хранене!

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.