in

Тежка влакова катастрофа на линията Истанбул- София

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че бетоновоз се сблъска с нощния влак E68 009, пътуващ от Истанбул за София. Това съобщи турската информационна агенция „Ихляс хабер ажансъ“. В композицията имало 80 пътници, включително българи. От БДЖ съобщиха, че композицията вече е на българска територия.

Катастрофата е станала снощи около 23 часа местно време на жп прелез близо до село Черкезкьой, окръг Текирдаг. Бетоновозът с турска регистрация се блъснал във влака и бил повлечен от него. При удара е ранен шофьорът на товарния автомобил, който е настанен в болница, предаде Нова телевизия.

До момента не се съобщава за други ранени. Катастрофата е предизвикала паника сред пътниците на влака. Не е ясно охраняем или не е бил прелезът, съобщава специално за БТА Нахиде Дениз.

На мястото на катастрофата са били изпратени екипи на Бърза помощ, „Жандармерия“ и издирвателно-спасителни екипи. Преустановено е движението на влаковете по линията Истанбул–Одрин.

Турската телевизия Ен Те Ве съобщава, че влакът е продължил пътуването си, след като локомотивът е бил подменен. По данни на медията камионът е бил изтеглен от релсите, а жп прелезът е отворен. Води се разследване.

„Предполагам, че шофьорът на бетоновоза е решил мине, но след това е решил, че е опасно. И е поискал да спре. Но все пак влакът го е закачил странично. Спасило ги е това, че не се е случило на самия прелез. Влакът е няколко тона и с неговата кинетична скорост, която е голяма – става каша”. Това заяви бившият директор на НКЖИ проф. Симеон Ананиев, който обясни за NOVA колко опасни са жп прелезите.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/