in

Варна отбеляза 130 години от рождението на царя – Обединител (СНИМКИ)

Снимка: Община Варна

Днес град Варна чества 130 години от рождението на цар Борис III – Обединител. Състоя се поклонение пред барелефа от розов гранит в градинката зад Окръжния съд във Варна

Организатор на честването е сдружение „Български родолюбци“. Идеята за появата на паметника се ражда на честването на 100 – годишнината от рождението на царя – Обединител.

Снимка: Община Варна

Заместник-председателите на сдружението Валентин Иванов и Валентин Пантелеев, които са основните инициатори на изграждането на паметника, изнесоха кратка реч в памет на царя.

Годишнината беше почетена от представители на местната власт, представители на ВМС на РБ, Варненска Великопреславска Св. Митрополия, представители на политически партии, неправителствени организации и граждани с поставяне на венци и цветя. Церемонията приключи с едноминутно мълчание.

Снимка: Община Варна

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/