Категории: България

Екшън с маскирани в игрална зала край Добрич: Изстрел, завързано крупие и откраднати пачки

Реклама

Страшен екшън се е разиграл в игрална зала в Генерал Тошево в малките часове на 29 януари. Двама мъже са осъществили план за грабеж, като в залата е произведен изстрел, а крупието било завързано. Районна прокуратура – Добрич, задържа за срок до 72 часа двамата мъже, обвинени за извършването на грабежа в съучастие. Обирът бил изпълнен като по сценарий на холивудски екшън. Двамата маскирани разбили вратата и нахлули в игралната зала около 3 часа през нощта

37-годишният В.И. и 22-годишният К.М. са привлечени към наказателна отговорност за извършеното престъпление по НК. Те са добре известни на органите на реда и са осъждани за различни престъпления, сред които кражби и грабежи.

Около 03:00 часа на 29 януари 2024 г., след като изчакали всички посетители на игралната зала да напуснат обекта, двамата обвиняеми преминали към действие. По-възрастният произвел изстрел с газов пистолет във въздуха и успял да изплаши крупието, което било на смяна в този момент. Съпротивата на жената била сломена със сила. След което била завързана, за да не наруши плана им, като сигнализира за грабежа.

В.И. и К.М. взели наличните пари от оборота на игралната зала, в размер на около 5000 лева, преносим компютър и мобилния телефон на крупието. Намерили и метален сейф, в който според наличната до момента информация имало 25 000 лева, взели и него.

Напуснали местопрестъплението и се разделили, като всеки се заел с различна задача по укриване на следите от престъплението и на ограбеното.

След като успяла да се освободи, жената подала сигнал. Незабавно е започната работа по разследване на случая и издирване на извършителите. Установена е съпричастността на двамата обвиняеми и на 30 януари В.И. и К.М. са задържани и привлечени в качеството им на обвиняеми.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО – Генерал Тошево, при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже, като предстои искането да бъде разгледано от съда в рамките на днешния ден, 31.01.24г.

По публикацията работи: Ева Григорян

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Народна медицина: Ето как се прави компрес за болно гърло с ракия

С началото на есента идва и сезонът на настинките и грипа. Един от най-неприятните и…

преди 10 часа

Апелативен съд – Варна върна делото „Коцев“ за допълнително разследване

Апелативният съд във Варна върна делото срещу кмета на гр. Варна след жалба на областния…

преди 11 часа

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Варна

Сигурността и икономическото развитие на България, отварянето на европейските програми и усвояване на средствата по…

преди 11 часа

Водата в София поскъпва от днес: Ето с колко

Днес КЕВР одобри бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 година. Считано от…

преди 11 часа

Наказват мъж във Варна, повредил машина за продажба на билети в автобус

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 41-годишен, противозаконно повредил машина за продажба на…

преди 11 часа

Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан и отправи предупреждение

Русия отправи вризив към Израел да изтегли войските си от Ливан, като предупреди, че нападението…

преди 12 часа