in

Асен Василев обяви кога приемаме еврото: Обясни, че не било нещо далечно за България

Снимка: Pixabay

По думите на министъра на финансите на България еврото у нас не би трябвало да се приема за нещо страшно, тъй като цялата икономика в страната работела с евро. Василев потвърди за датата 1 януари 2025 г.

България очаква еврозоната да не допуска политически субективизъм, а да гледа абсолютно обективно на критериите за приемането на страната ни. Това коментира министърът на финансите Асен Василев в интервю за авторитетното германско издание „Тагесшпигел“.

„Бих искал да видя обективна оценка дали България отговаря на критериите за въвеждане на еврото и на базата на тази обективна оценка да се вземе подходящо решение“, допълва Василев.

Министър Василев потвърждава, че датата за приемането на еврото у нас нас остава 1 януари 2025 г.

„В България де факто цялата икономика работи с еврото, което се вижда както в цените, така и в сделките с имоти. Повечето граждани вече работят в евро и имат сметки в евро. Ако искате да си купите къща, плащате за нея в евро. Така че еврото не е нищо страшно и нищо далечно“, отбелязва Василев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/