in

Протест на „Възраждане“: Бали сено, животинска тор и горяща кола на жълтите павета (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Атрактивна форма на протест от страна на „Възраждане“ се завихри пред Конституционния съд в София. Протестът е заради референдума за запазване на лева. Припомняме, че депутатите отхвърлиха предложението за референдум за запазване на лева. Затова на жълтите павета беше докарана кола с прикрепено към нея чучело, което бе запалено. Пред сградата на МС, където се намира и съдът, бяха изсипани бали сено и животинска тор. Бяха запалени и димки

Върху горящия за кратко автомобил беше изписано „Оставка, предатели“. Протестиращите блокираха движението в района.

Днес Конституционният съд провежда заседание, което започна в 10:00 часа, посочва справка на интернет страницата на институцията. Дневният ред включва дело по искане на 49 народни представители от 49-ото НС за установяване на противоконституционност на Решение по Предложение за произвеждане на национален референдум.

Конституционният съд днес ще извърши престъпление, заяви на протеста лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му съдът ще погази конституционната воля на 604 хил. българи да бъдат питани за бъдещето им. Според Костадинов това е безпрецедентно престъпление.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.