Категории: България

Завършила курс по гадателство във Варна: „Маг“ Недялка обира последните спестявания на пенсионери (ВИДЕО)

Реклама

Десетки са измамените пенсионери у нас от 22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал „Чародейка“, която се представя за „маг“ и „феномен“, развалящ черни магии и отключващ късмета. Недялка подвежда пенсионери и им казва, че ще им ппомогне срещу заплащане, без реално да има гадателски способности. 

За разлика от колежките си, Недялка не пуска обяви в интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора. Мнимата гадателка твърди, че чисти всякакви магии, страх и стрес, а също отключва късмета и помага при зависимости. Притежава удостоверение за завършен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство във Варна, който е взела с успех „Добър 4“.

От март 2021 г. в продължение на една година излъганите от нея пенсионери са около 37 души, според източници на Нова телевизия в полицията. Срещу мнимата ясновидка тече разследване.

85-годишната Бойка Колевска от кюстендилското село Коньово е превела 1800 лева на Недялка, която ѝ обещала да помогне на сина ѝ, който „обичал да пие алкохол“. Първоначално Бойка изпратила на Недялка 300 лв., но после се оказало, че трябва да ѝ предостави още 1500 лв.

„Посъветва да взема заем, за да платя и тя да донесе земя от Божи гроб“, разказва Бойка пред Нова.

Жената събрала непосилната за нея сума от приятели пенсионери. След това връщала заемите близо година.

Докато Бойка контактува с Недялка, полицията започва разследване по сигнали, постъпили срещу нея. Органите на реда издирват всички, които са превеждали пари на мнимата гадателка и така стигат и до Бойка Колевска. „Казах им, че имам квитанция за внесени пари от пощата, както и от куриерската фирма. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали и трябва да свидетелствам по дело“, посочи тя.

Наталия Иванова от София също е дала показания в полицията. Твърди, че е превела на мнимата ясновидка 23 000 лева – заради здравословни проблеми на дъщеря ѝ и съпруга ѝ. Парите са искани на порции, като накрая Наталия се усъмнила, че става въпрос за измама и си поискала парите обратно. Тогава обаче Недялка казала, че може както да ѝ помогне, така и да ѝ навреди, като Наталия се изплашила от тези думи.

Мъж от Сливен пък твърди, че е превел 12 500 лева на представящата се за гадателка. Той е на 84 години и желае анонимност. Потърсил я, защото мислел, че на внука му не му върви. „Пишеше „Феноменът на България“, разваляла черни магии. Почна да ме изнудва, а аз се страхувах да не навреди на децата ми. Дори да давам пари, може пак да измисли нещо. Пак се залъгвах и давах пари. Тя си измисли, че синът ми има черна магия“, разкри той. Мъжът е разпитан в полицията.

Екип на Нова откри мнимата гадателка в дома ѝ в Русе, под претекст, че ѝ носи документи през куриер. Когато вижда камерата, Недялка бяга, а дядо ѝ опитва да попречи на снимките. Баба ѝ отрича тя да се е представяла за ясновидка, както и да има гадателски способности. Според нея не работела, а гледала малките си деца.

Другият ѝ дядо също отрича внучката му да има оракулска дарба. Близките на Недялка опитаха да изгонят екипа ни и от улицата. Срещу нея още няма повдигнато обвинение, защото се чакат експертизи.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Народна медицина: Ето как се прави компрес за болно гърло с ракия

С началото на есента идва и сезонът на настинките и грипа. Един от най-неприятните и…

преди 8 часа

Апелативен съд – Варна върна делото „Коцев“ за допълнително разследване

Апелативният съд във Варна върна делото срещу кмета на гр. Варна след жалба на областния…

преди 9 часа

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Варна

Сигурността и икономическото развитие на България, отварянето на европейските програми и усвояване на средствата по…

преди 9 часа

Водата в София поскъпва от днес: Ето с колко

Днес КЕВР одобри бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 година. Считано от…

преди 9 часа

Наказват мъж във Варна, повредил машина за продажба на билети в автобус

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 41-годишен, противозаконно повредил машина за продажба на…

преди 9 часа

Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан и отправи предупреждение

Русия отправи вризив към Израел да изтегли войските си от Ливан, като предупреди, че нападението…

преди 9 часа