Категории: България

Защо мъж от Самоков закачи всичките си спестявания на входната врата на двора си?

Реклама

Участник в схема за телефонна измама е задържан след светкавични действия на криминалистите от полицията в Самоков и София. 

Около 13 часа вчера, възрастен мъж, жител на Самоков потърсил помощ от полицията, като съобщил, че е станал жертва на телефонна измама. Потърпевшият разказал, че около 11 часа е получил обаждане от непознат, който се представил за “Полковник от полицията”.

В хода на разговора възрастният мъж бил въведен в заблуждение, че дъщеря му е причинила пътен инцидент и са необходими пари за освобождаването ѝ под гаранция. Разтревожен, пенсионерът събрал всичките си налични спестявания в размер на 3720 лева и 1150 евро, поставил ги в найлонов плик и го закачил на входната врата на двора си, така както поискал “Полковникът”.

Служители на Районното управление в Самоков изяснили, че парите са били взети от мъж, оттеглил се от адреса с лек автомобил.

Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия съвместно с криминалисти от МВР-София, в резултат на които извършителят на измамата бързо бил установен на една от столичните автогари.

64-годишният самоковец е задържан за срок до 24 часа. Той направил пълни самопризнания и предал доброволно отнетата парична сума. По случая е образувано досъдебно производство.

МВР- София за пореден път горещо апелира: Не давайте пари, поискани по телефона от непознати! Рискувате да бъдете измамени!

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! 

Полицията не търси съдействие от гражданите по точи начин!

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки и проверете дали казаното по телефона отговаря на истината!

В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати!

Ако имате и най- малки съмнения, незабавно сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!

По публикацията работи: Ева Григорян

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 6 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 6 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 6 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 9 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 9 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 9 часа