Категории: България

Полицаи в Шумен с важни насоки към деца: Какви опасности крие интернет и как да се предпазим?

Реклама

Необходимо е да научим децата освен на знания и на това как да се справят в живота. Децата трябва да познават служителите на реда и да знаят, че могат да им се доверят при нужда, а не да се страхуват от хората в униформа. Полицаи в Шумен се срещнаха с деца, за да им обяснят за своята работа, какво са правилата на пътя и опасностите в интернет пространството

Превантивната работа с деца е един от приоритетите на областната дирекция в Шумен. Възпитаници на Център за подкрепа и личностно развитие (ЦПЛР) – ОДК „Анастас Стоянов“, гостуваха в полицейското управление в Шумен. Присъстваха деца от различни възрастови групи.

С работата на полицията, въоръжението и снаряжението ги запозна гл. инсп. Галин Божилов от Охранителна полиция в РУ – Шумен. Разказа им какви са задълженията и правомощията на униформените полицаи, с какви помощни средства си служат при охрана на спортни и масови мероприятия, противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

За безопасността на пътя си поговориха с гл. инсп. Веселин Георгиев от Пътна полиция. Оказа се, че децата, безпогрешно познават правилата за безопасност и знаят къде трябва и къде не могат да пресичат.

Най-голяма дискусия предизвика темата за общуване с непознати и какви опасности крие интернет. Децата споделиха, че много техни връстници се опитват да подражават на различни инфлуенсъри. В резултат на реклами в различни платформи и канали често търсят за закупят напитки, които не само не са подходящи, но и са вредни за тяхното здраве. Научиха, че не трябва да използват социални мрежи без знанието на техните родители, и че родителският контрол е абсолютно необходим, за да бъдат предпазени от всички опасности в интернет пространството.

В дежурната част на Районното управление децата научиха от инсп. Стилиян Стоянов в какви ситуации могат да потърсят помощ на тел.112, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.

По публикацията работи: Ева Григорян

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 4 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 4 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 4 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 7 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 7 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 7 часа