in ,

РЗИ-Варна с предупреждение: Водата от тази чешма е негодна за пиене

Снимка: Pixabay

Предупреждението се отнася за Обществената минерална чешма в к.к. „Св.св. Константин и Елена“. РЗИ алармира, че има опасност от разпространение на заболявания

Във връзка с провеждането на държавен здравен контрол по плана на РЗИ – Варна са взети проби за изследване на водата от обществен Местен водоизточник – Обществена минерална чешма – захранвана от сондаж №6х, к.к. „Св.св. Константин и Елена“ – кръгово кръстовище, гр. Варна. Съоръжението се ползва от населението за пиене и водоналиване в малки опаковки.

Налице е непосредствена опасност за разпространението на заразни заболявания и питейната вода не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна уточняват от РЗИ.

На основание получените резултати РЗИ констатира, че водата не съответства на здравните изисквания. Драстични завишения са констатирани при показателите за общ брой на жизнеспособните организми – при 22С и общ брой на жизнеспособните организми – при 37С. Има съставен протокол на „Лабораторно – изпитателния комплекс“ при РЗИ – Варна.

Във тази връзка от РЗИ призовават гражданите да не консумират вода от обществен Местен водоизточник – Обществена минерална чешма в к.к. „Св.св. Константин и Елена“ – кръгово кръстовище, гр. Варна.

РЗИ-Варна с подробности за чешмата с негодна за пиене вода

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/