Категории: Варна

Варна има нов зам.-кмет по строителството

Реклама

Нов заместник-кмет влиза в екипа на кмета на Варна Благомир Коцев, съобщават от пресцентъра на Община Варна за медия „Нова Варна“. Това е инж. Пламен Китипов. Неговият ресор е „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“

Китипов е строителен инженер, специалист във ВиК сектора. Той ръководи бизнес в инвестиционното проектиране със многобройни завършени проекти, включително като подизпълнител на най-големите проектантски, надзорни, строителни и инвестиционни компании у нас. Опитът му е над 30 годишен. Бил е експерт в общинската и областната администрация.

Инж. Китипов е шестият заместник-кмет, който е назначен в Община Варна. Останалите са Павел Попов с ресори образование, култура и спорт, Диан Иванов с ресори правна дейност, контрол и общинска собственост, Христо Рафаилов с ресор финанси и бюджет, Илия Коев – отговаря за обществения ред и сигурността, а Снежана Апостолова за туризма и социалните дейности и здравеопазването.

Припомняме, че до 5 март е срокът за кандидатстване за позицията директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Кандидатите за заемане на длъжността трябва да отговарят на следните изисквания: висше образование – степен магистър, професионална област – технически науки, минимум 4 години опит или придобит ранг III младши. Конкурсът за тази позиция ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Стратегия за развитие и експлоатация на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура и благоустрояване на територията на община Варна“ и интервю.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 3 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 3 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 3 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 4 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 4 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 4 часа