in

Деца от Варна с трогателен призив към всички българи (СНИМКИ)

Снимка: Д. Тончева

Деца от варненски детски градини участваха в съвместен родолюбив проект, с който отправиха трогателен призив към всички българи, във връзка с наближаващия национален празник 3 март. Целта на спектакъла е да се почете паметта на всички герои, отдали живота си в името на свободата на България

„Бъдете горди българи!” бе надсловът на проект, посветен на националния празник 3 март, който организираха съвместно варненските детски градини ДГ №8 „Христо Ботев” и ДГ №31 „Крилатко”. Подобна родолюбива проява бе реализирана за първи път, а спектактълът бе представен в Юнашкия салон във Варна.

Снимка: Д. Тончева

Идеята на учителите, разработена съвместно от двата преподавателски екипа, музикалните педагози и децата от четвъртите групи на градините, бе отдаване на заслужена почит към всички знайни и незнайни герои, отдали живота си в името на българската свободата.

Празникът, преминал в изключително тържествена обстановка, припомни съдбовни събития от историята на България, свързани с датата 3 март, дата съдба за народа ни. Посланията за свободен дух, за равенство и правда, завещани от революционерите, преминават през различни епохи, устояват на времето и палят родолюбиви чувства на гордост и преклонение пред подвига и днес.

Снимка: Д. Тончева

Силните, вълнуващи слова на директорите на двете детски градини – Елица Вълчева и Елена Ташева, бяха своеобразно въведение към патриотичния спектакъл, който превъплъти децата в горди знаменосци, в храбри бойци от Ботевата чета, в легендарни опълченци, все герои, записали имената си със златни букви в историята на Отечеството. Възпитаникът на ДГ „Христо Ботев” – Явор Атанасов, пресъздаде свещения образ на Апостола, оставил ни най-съкровените послания за идните поколения българи. Бунтовните патриотични песни и маршировката на децата допълниха цялостния завършен облик на представлението, издигнало призива: „Бъдете горди българи!”

Снимка: Д. Тончева
Снимка: Д. Тончева
Снимка: Д. Тончева

Снимка: Д. Тончева

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.