in

Голяма промяна на Летище София: Засяга всички пътници

Снимка: Facebook/Летище София / Sofia Airport

Има нововъведение на Летище София – вече е въведена система за самостоятелно сканиране на бордните карти. С това се цели да се избегне струпване на пътници при сканирането на бордните карти

Летище София въведе система за самостоятелно сканиране на бордните карти при първата проверка. Това установи проверка на TravelNews на аерогарата. Всички пътници вече сами сканират бар кода на бордните си карти още на ниво 0 на терминал 2. При правилна бордна карта се отварят сами вратичките и хората се качват на следващото ниво за проверката на скенерите. Засега все още има и проверка на място от служители на летището, като с времето ще отпадне. Бордните карти могат да бъдат на телефона или разпечатани на хартия.

По този начин вече няма да има струпване на пътници при сканирането на бордните карти, където в момента има само три гишета със служители. Те ще продължат да помагат на пътниците при сканирането и ще напътстват тези с проблемните баркодове, които машините не ги допускат.

По големите летища в Западна Европа въведоха тези системи отдавна и те облекчават опашките. От друга страна спестяват персонал, който може да бъде насочен към други системи за контрол и проверки.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/