in

Пълна прогноза за седмицата: Ето кога да очакваме студ и сняг в Северна България

Снимка: Pixabay

Очаква ни динамична седмица. Според прогнозите на НИМХ тази седмица времето ще се задържи предимно облачно. Очакват се и валежи, които в сряда ще отслабнат, а в много райони временно ще спрат.

В четвъртък от запад отново ще завали. Тогава вероятността за значителни валежи отново се повишава. Вятърът ще е до умерен от североизток. Температурите ще се понижават и в четвъртък минималните ще са между 1° и 6°, а максималните – от 3°-4° в северните до 11°-12° в югозападните райони.

Със застудяването в четвъртък след обяд и през нощта срещу петък на места в Северна България и високите полета в Западна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

В петък преди обяд все още на места ще има слаби превалявания от дъжд и сняг, но в следобедните часове в повечето райони ще спрат. Вятърът ще се обърне от север, по-късно ще отслабне, до вечерта и ще стихне. Минималните температури ще са близки до нулата, а дневните навсякъде ще останат под 10°.

От НИМХ прогнозират, че през почивните дни (9 и 10 март) със слаб до умерен югоизточен вятър дневните температури ще се повишават. В събота вероятността за валежи е малка. Сутринта на много места в низините и котловините ще бъде облачно и мъгливо, но около и след обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Седмицата обаче ще завърши със слънчеви часове. В неделя ще бъде предимно слънчево. В понеделник вятърът ще се ориентира от юг, ще се усили и ще се затопли още. От запад облачността ще се увеличи, а около и след обяд ще започнат и валежи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/