in

Топ 5 храни, които убиват мъжката потентност

Снимка: Pixabay

Потентността е един от факторите, които могат да окажат влияние върху увереността и настроението на мъжа. Тя се влие от много неща, като ключова роля тук играе и здравословното хранене. Смята се, че някои храни влияят особено пагубно върху мъжката потенстност. Ето кои са те и защо експерти съветват моментално да ги намалите или напълно да ги премахнете от диетата си:

1. Преработени храни – Бързата храна, готовите ястия, консервираните храни и десерти са богати на захари, мазнини и сол. По тази причина те могат да допринесат за затлъстяване, високо кръвно налягане и други здравословни проблеми, които от своя страна да доведат до еректилна дисфункция.

2. Алкохол – Твърдият алкохол и бирата могат да намалят нивата на тестостерон в тялото, което също може да допринесе за затруднения в тази област.

3. КофеинПрекомерното количество кофеин може да допринесе за високо кръвно налягане и затлъстяване, които са фактори, свързани с понижаването на мъжката потентност.

4. Захар – Храни и десерти с високо съдържание на захари, като бисквити, торти и сладкиши, могат да допринесат за затлъстяване и други здравословни проблеми

5. Мазни храни – Пържените храни, тлъстото месо, някои сирена и майонезата могат да допринесат за затлъстяване и висок холестерол.

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията със специалист и балансираното хранене!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/