in

Медведев категоричен: Украйна е част от Русия. Преговори със Зеленски няма как да има

Снимка: Facebook/Дмитрий Медведев

По думите на Дмитрий Медведев Русия няма да преговаря за мир с Украйна, заради сегашното управление, в лицето на Володимир Зеленски

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че Украйна е част от Русия и изключва мирни преговори със сегашното украинско ръководство, съобщава Ал Джазира.

Медведев каза, че Русия ще преследва това, което нарича „специална военна операция“, докато другата страна капитулира.

Бившият президент и премиер на Русия заяви, че това, което той нарече исторически части от Русия, трябва да се „върне у дома“.

Медведев говореше пред карта на Украйна, която показваше страната като много по-малко парче територия без излаз на море, притисната между Полша с Русия, която контролира изцяло нейния изток, юг и черноморското крайбрежие.

Медведев каза, че мирните преговори няма да са възможни със сегашното украинско ръководство, водено от президента Володимир Зеленски.

Той каза, че всяко бъдещо украинско правителство, което иска преговори, ще трябва да признае това, което той нарече новата реалност.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/