in ,

Жена във Варна сигнализира за голям проблем: Много хора вече са глобени

Снимка: М. Димитрова

Разтревожена варненка изпрати към екипа на медия „Нова Варна“ отворено писмо до кмета, Община Варна и Областна дирекция „Полиция“. Жената се оплаква от липсата на паркоместа в града, в частност района около бул. „Хр. Ботев“. Ето какво гласи сигналът ѝ:

„Уважаеми г-н Кмет,

Уважаема Община,

Уважаема Областна дирекция „Полиция“

С настоящото писмо изразявам своето недоволство от липсата на паркоместа в много райони в град Варна, бездействието на общината и налагането на глоби на автомобили, които са паркирали пред домовете си (правилно според кварталните правила и неправилно спрямо закона, който обаче не се съобразява с липсата на места).

От 14 години живея на настоящия адрес (бул. „Хр. Ботев“ 1) – район, в който винаги е имало проблем с паркирането. В този район броят на живущите е значително по-голям от броя на местата за паркиране, поради което по негласно споразумение всеки паркира на място, което да НЕ пречи на движението на автомобили в района, въпреки че може да ограничи в някаква степен движението на друг автомобил (т.е. оставяме автомобилите си заедно с посочени телефонни номера, за да може ограниченият от движение гражданин да се свърже със собственика на автомобила). Досега това негласно споразумение работеше. Много често паркираме автомобилите си до тротоара или на места, които са на платното за движение (явно в нарушение), но НЕ пречат на движението.

На 11.03.2024 г. в района, бул. “Хр. Ботев“ 1, са глобени много автомобили, които според органите на реда са паркирали неправомерно.

Изразявам възмущението си от този акт – все си мисля, че първо трябва да се осигури място за паркиране и чак тогава да се налагат глоби. В района има площи, които общината (про)дава за строежи (а и без това районът е пренаселен), но НЕ прави нищо за осигуряване на паркоместа на вече живущите. Приложено Ви изпращам снимки на паркинга от 12.03., на които ясно се вижда, че всички живущи в района отново спират където могат, защото просто няма къде. И гарантирам, че те не го правят, защото искат да нарушават закона, а защото нямат никаква друга възможност.

С настоящото писмо изразявам и страха си, че с въвеждането на „зелена“ зона реално ще се налага живущите да плащат двойно – и „зелена“ зона (защото живеят там), и глоби за неправилно паркиране, без да има къде да оставят своето недвижимо имущество.

С уважение,

М. Димитрова“

Снимка: М. Димитрова

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.