Категории: Варна

ВиК – Варна отваря врати за ученици по случай Световния ден на водата

Реклама

От ВиК – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че канят учениците от специалност „Водно строителство“ в Световния ден на водата (22 март, петък). Организирано е посещение на ключови обекти на територията на Вик – Варна, както и посещение на Музея на водата. Ще има и церемония по засаждане на дръвчета

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД отваря врати за учениците от специалност „Водно строителство“ от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия – Варна по случай Световния ден на водата – 22 март.

Възпитаниците на учебното заведение, което единствено в областта обучава техници в областта на водното строителство, ще могат да направят първото си посещение в дружеството в два последователни дни – 21 е 22 март. Специално за тях ръководството на дружеството организира посещение на ключови обекти на територията на „ВиК – Варна“. Учениците ще видят Музея на водата, ще посетят модерната Централна диспечерна служба, Лабораторията за изпитване на водомери, водоеми с водни помпени станции и др. обекти на територията на дружеството във Варна.

В Световния ден на водата – 22 март, десетокласниците от специалност „Водно строителство“ ще участват и в церемонията по засаждане на дръвчета. Инициативата е на „Български ВиК холдинг“ ЕАД. На територията на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД ще бъдат засадени 200 броя дръвчета от различни видове.
Колеги,

Посещението на учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия – Варна на 22 март, в петък – Световния ден на водата, започва в 13 часа с посещение на Музея на водата. Засаждането на дръвчетата ще стане част от програмата на гостите от специалност „Водно строителство“ и ще започне около 13,30 часа. В него ще се включи и ръководството на дружеството, начело с управителя инж. Веселин Русев.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Да не пропуснем някого: Много хора празнуват имен ден през новата седмица

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 7 часа

Блъснаха майка с две деца на пешеходна пътека

Стана ясно, че две деца и майка им пострадаха при катастрофа на бул. "Васил Априлов"…

преди 7 часа

Александър Младенов: Майка ми винаги е имала мнениние за всичко свързано с мен

Самият Александър Младенов от телевизизионният формат "Ергенът" заяви, че не направи избор между Магдалена и…

преди 7 часа

Официално: Избраха двама претенденти за сливенски митрополит

Както е известно днес, в Сливен за втори път от началото на годината беше проведен…

преди 8 часа

Кайсиите и техните божествени свойства: Защо всички са луднали по този плод

Както е известно кайсиите имат изключително висока хранителна стойност. Те съдържат витамин А, витамин С,…

преди 8 часа

АПИ с важна информация за всички шофьори

От 9:00 ч. утре - 20 май, до 9:00 ч. на 22-ри май водачите да…

преди 8 часа