in

Как да разберем какво е здравословното ни състояние само по вида на ноктите ни?

Снимка: Pixabay

Състоянието на нокътните ни плочки може да говори много за цялостното ни здравословно състояние. Според подолога Дария Рушанцева има някои белези, за които можем да следим и които могат да ни подскажат за здравето ни

Според експерта е важно да се следи за крехкостта и обезцветяването на нокътните плочки.

Например, жълтата плочка може да показва гъбична инфекция, а чупенето на ноктите най-често се дължи на липса на витамини в организма.

Според специалиста удебеляването на нокътя говори за развитие на диабет, особено ако е придружено от гъбички, съобщава сайтът Здравето.

От своя страна белите петна по повърхността на плочата показват дефицит на калций. Ако нокътят на човек стане зелен, тогава Pseudomonas aeruginosa може да присъства в тялото се казва в публикация.

Противно на общоприетото схващане, гел лакът няма да увреди нокътната плоча, ако е сертифициран. В същото време безопасността на процедурата, независимо дали е маникюр или педикюр, зависи не само от качеството на използваните материали. Това обясни от своя страна дерматологът Светлана Петрова.

Внимание: Статията е единствено с информативна цел и не заменя консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/