in

Времето по Черноморието днес: Какво да очакваме?

Снимка: "Нова Варна"

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието се очаква да има леки превалявания от дъжд. Максималните температури по морето ще стигнат до 10°

Днес още сутринта валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време, най-късно в Североизточна България. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, в западната част на Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина – от изток. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по Черноморието между 9° и 12°, в София – около 17°.

В планините също валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва, по-късно през деня и по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/