in

ИТН към президента: Ще задържим тази папка с мандата само за няколко секунди (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Румен Радев

Президентът Румен Радев връчи днес в 11:00 ч. третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“

Да получат мандата в президентството дойдоха председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, заместник-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев и секретарят Станислав Балабанов.

„Благодарим за доверието. Напълни разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с тези напълно ненужни промени в Конституцията. Промени, против които ИТН гласува, но за съжаление в това НС нашите гласове бяха твърде малко, за да можем да ги спрем. Правителството, което управляваше през тези 9 месеца, отдавна сме определели като вредно. Затова се радваме, че тази 9-месечна агония приключва. Декларирали сме неведнъж, че това управление е порочно, затова трябва да се отиде на избори”, заяви Вълчев.

„Ще задържим тази папка само още няколко секунди, преди да Ви я върнем празна с неизпълнен мандат, защото това е най-правилното за България. Пожелаваме Ви сила и мъдрост и оттук нататък нека да решават хората“, заяви Ивайло Вълчев при президента Румен Радев.

„Нека начинът, по който приключва отиващото си управление, послужи за урок, че за говоренето на едно по време на избори и правенето на точно обратното след тях винаги се плаща цена“, заяви президентът Румен Радев.

„Един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване между думите, изречени преди изборите и сглобката, която се сътвори впоследствие“, заяви президентът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.