in

Колко ще ни струва Великден тази година: Ето как вървят цените на агнешкото и яйцата

Колаж: "Нова Варна"

Остава около месец до големите празници Великден и Гергьовден. На фона на предстоящите празници родното агнешко месо стигна рекордната цена от 32 лв. за килограм в Пловдив.

Определено има спекула по веригата производител – прекупвач – търговец, категорични са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, съобщава Нова телевизия.

„Първата партида на агнешкото през тази година беше на миналогодишни цени“, каза Дафинка Дългърова, управител на магазин. Според нея ще има леко поскъпване заради по-високата изкупна цена живото тегло. Тя допусна, че след няколко седмици цената ще се покачи с още 10%.

Според нея през миналата година стойността на яйцата се е променяла много динамично. „Тази година тя се стабилизира. Последната партида е с по-ниска цена. Смятам, че няма да има увеличение. Специално за българските яйца цената ще бъде стабилна”, каза тя.

В момента цената на яйцата е около 36 ст. за брой.

Дафинка Дългърова уточни, че зеленчуците поевтиняват. „Цената на българската краставица ще се изравни с тази на вносната”, каза търговецът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/