in

Тошко Йорданов: Каквото и служебно правителство да се получи, вината ще е на ПП-ДБ (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв

„Има такъв народ“ искат да поправят промените в конституцията и ще търсят мнозинство за това в следващия парламент.

„Отговорността за това служебно правителство, каквото и да е то, и който и министър-председател да бъде избран, е на управляващата сглобка. И най-вече на ПП-ДБ, които участваха в този процес, одобрявали са имената, които трябва да бъдат дадени, одобрили са начина, по който се избира служебен кабинет. И сега каквото и да се случи оттук нататък, в тази сфера, вината е тяхна. не е на никой друг. Защото тези вредни промени, които ние в зала им казахме какво ще се случи, предупреждавахме ги, тъй като ГЕРБ бяха сключили сделка с тях, ги бяха оставили да си играят на юристи. Е, капацитетът на юристите от ПП-ДБ е точно този. Да, би могла да се случи и конституционна криза“, заяви Тошко Йорданов, след като ИТН върна третия мандат на президента Румен Радев.

„Президентът Радев ще направи всичко възможно – ще гледа процесът да е максимално бърз и да не се стигне до криза, но каквото и служебно правителство да се получи – към ПП-ДБ и ГЕРБ, особено към ПП-ДБ. Те одобриха списък на ГЕРБ. Христо Иванов практически избра служебен кабинет на ГЕРБ, заедно с Кирил Петков и така наречения генерал. И ги предупреждавахме за това. Но то човек трябва да има мозъчен капацитет, не само желание да прави нещо“, допълни Йорданов.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.