in

Трима мъже откраднаха 750 метра кабел в Североизточна България

Колаж: "Нова Варна"

От Апелативна прокуратура – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че трима мъже да привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа от Районна прокуратура – Разград по досъдебно производство за кражба на 750 метра кабел. Многожилният меден кабел е откраднат от действащо трасе на телекомуникационна компания.

Районна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за кражба на 750 м многожилен меден кабел от действащо трасе на телекомуникационна компания. Във връзка със случая към наказателна отговорност са привлечени трима мъже. 39-годишният И.Д., 45-годишният Г.П. и синът му – И.П. на 21 г., са обвинени в извършването на престъплението. Те са задържани за срок до 72 часа с постановления на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение.

Тримата мъже са задържани на 27 март 2024 година, при проведена специализирана полицейска операция, под ръководството на Районна прокуратура – Разград, след получена оперативна информация за извършена кражба на кабел от действащо трасе на телекомуникационна компания в м-ст „Лозята“ край село Манастирци. Те направили опит да избягат от изградените от полицейските служители КПП, но след използването на лента за принудително спиране, не успели.

Извършени са претърсвания на двата автомобила, с които те се придвижвали. В тях са намерени 750 метра многожилен меден проводник, режещи инструменти, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета. Претърсени са и домовете на тримата задържани, намиращи се в района на Плевен.

Работата по разследването на случая продължава под ръководството и надзора на Разградската районна прокуратура. Прокурорът по случая ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., Г.П. и И.П. Работи се и по изясняване съпричастността на тримата към подобна кражба на 450

метра кабел, извършена няколко дни по-рано в областта.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.