in

В детска градина във Варна откриха Детски фитнес (СНИМКИ)

Снимка: ДГ №36 „Морска звездица“

Варненската детска градина №36 „Морска звездица“ се сдоби с Детски фитнес център. Фитнес уредите ще помогнат на децата да укрепят мускулите си, да развият координацията на движенията си и да поддържат правилна стойка

Вчера ДГ №36 „Морска звездица“ направи още една крачка за детското здраве, като оборудва кът със седем фитнес уреда – две бягащи пътеки, велоергометър, кростренажор, степер, гребен тренажор, twister.

Снимка: ДГ №36 „Морска звездица“

Три от тях са закупени с помощта на дарителски акции на настоятелството към градината, а останалите четири са със средства от бюджета на детската градина.

Придобивката е много полезна, защото през зимния период децата нямат големи възможности за спорт и водят застоял начин на живот.

Снимка: ДГ №36 „Морска звездица“

Вокална група „Морска звездица“ поздравиха гостите от родителското училищно настоятелство и кметство към район Младост с мажоретен танц и любима детска песен.

Директорът г-жа Драгомира Македонска-Серафимова отряза лентата на новия детски фитнес център и сподели, че тези фитнес уреди са предназначени специално за деца.

Снимка: ДГ №36 „Морска звездица“

Какво ги прави специфични: Освен размера, съобразен с детския ръст, те са покрити с мека пяна, предназначена специално за деца. Всички уреди, с които детската градина вече разполага укрепват мускулите на краката и развиват координацията на движенията. Това ги прави много полезни и за децата със специални потребности. Също така спомагат и за поддържане на правилна стойка и положение на тялото. Всичко разбира се, допринася и за здравословен начин на живот и мотивация на децата да спортуват.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.