in

Заветът на Ванга: Ето какво изрича пророчицата на смъртния си одър

Кадър: БНТ

Жени Костадинова, която е поет, творец, автор и един от най-запалените изследователи на баба Ванга, разказва, че заминала в командировка Рупите и Петрич месец, след като пророчицата починала. Тогава Костадинова събрала много информация от близкото обкръжение на Ванга.

Костадинова казва пред БНТ, че най-много от посланията на Ванга е извлякла именно от тези хора, а от медиите е чула най-много десетина изречения.

Тя пояснява, че посланията не са се събирали внимателно, целенасочено, както например е било при Едгар Кейси (американски писател и паралечител, живял в средата на XX век, б.а).

„Ванга говори на живо. На нея транс не й е нужен. Даже тя се е страхувала много от тези свои състояния, защото много от прозренията за бъдещето, които прави в такива моменти, са такива, за които ние все още не сме готови“, добави още Костадинова, чиято книга за пророчицата е една от най-търсените на пазара.

Костадинова казва, че Ванга е пророкувала 55 години на българите.

„Ванга е доказателство, че над нас има една сила, Бог, Разум, Вселенски Дух, но това Божествено Око бди над нас“, казва изследователката на Ванга.

„В един мой сън видение преди години, който не се повтори, Ванга ми се яви и каза много важни неща за моя личен живот, които се случиха. Благодарна съм й, че ме държи будна! Че държи будно моето трето око. Тя държеше будна българската свяст и съвест – за това кои сме, откъде идваме и накъде вървим. „Аз съм българка“, казваше го с особена емоционалност. Не приемаше пари от чужденци за храма си в Рупите. Казваше – ние ще си го построим“, разказва жената.

По думите на Костадинова последните думи на Ванга били: „Бъдете единни! Злото се побеждава само с добро! Не се карайте, не си шпионствайте, не си правете интриги. Бъдете заедно, ако искате да я има България! Само единението ще ни спаси!“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/