in

Исус и Данчо – това са двамата първокласници, намерили и върнали чанта с голяма сума пари

Кадър: Bulgaria ON AIR

Историята, която предстои да прочетете, е доказателство за това, че благородството и чувството за справедливост живее и в най-малките. Двама първокласници ни връщат вярата в безрезервната доброта.

Двама първокласници от Бургас намериха и върнаха чанта с пари на собственика ѝ – ученик от 7 клас. За благородната си постъпка момчетата ще бъдат наградени както от училището си, така и от бургаската полиция.

Докато играят в двора на училището, първокласниците Исус и Данчо намират чантичка.

„Играех футбол и я намерих, и я предадох на госпожата“, сподели Йордан – ученик от СУ „Петко Росен“ Йордан Сачаров пред Bulgaria ON AIR.

„Той бутна чантата, парите бяха долу, аз ги взех и после отидохме при госпожата“, разказа другият ученик – Исус Василев.

„След отварянето видях, че има голяма сума пари. С тях решихме да занесем парите при нашия заместник-директор. Те въобще не се замислиха дали трябва да върнат парите“, каза учителката Татяна Тенева.

Родителите на Исус и Данчо са убедени, че най-важните уроци по добрата и честност се получават в семейството. Те споделят, че се гордеят с децата си.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/