in

Китайски технологичен гигант с голяма изненада: Пускат нови електромобили на пазара

Кадър: Youtube/Xiaomi

В четвъртък китайската технологична фирма „Сяоми“ (Xiaomi) представи първия си, разработен изцяло от нея, електромобил SU7. Има три версии на модела – SU7, SU7 Pro и SU7 Max. Очаква се те да излязат на пазара скоро. Цените са между от 215 900 до 299 900 юана (30 431 – 41 494 долара).

Проектирани с минимален пробег от 700 км, SU7 и SU7 Max ще започнат да се доставят на клиентите до края на април, докато SU7 Pro ще бъде доставен до края на май, съобщава Радио Китай за чужбина (CRI)

Лей Джун, основател и главен изпълнителен директор на „Сяоми“, каза на представянето, че компанията е постигнала технологичен пробив в ключови области като дизайн на модели, батерии, интелигентно шофиране и интелигентни купета.

„Сяоми“ навлезе в сектора на автомобилите с нови енергии през 2021 г. и построи фабрика, обхващаща площ от над 700 000 квадратни метра в Пекин.

Данни от Китайската асоциация на автомобилните производители показват, че обемите на производство и продажби на електромобили в Китай са достигнали съответно 1,25 милиона и 1,21 милиона бройки през първите два месеца на годината.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/