in

Мъж подгони без причина непълнолетно момче из улиците на Добрич

Колаж: "Нова Варна"

От Апелативна прокуратура – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че след незабавна реакция на Районна прокуратура – Добрич, мъж, гонил без причина непълнолетно момче по улиците на града, е задържан и отведен в специализирано болнично заведение.

Инцидентът станал на 24 март 2024 година, в тъмната част на денонощието. Непълнолетно момче се намирало на улица „Ропотамо“, когато без причина 36-годишният Д.Т. отправил някакви реплики към него и започнал да го гони. Момчето побягнало, като гонитбата продължила до Градския парк. Мъжът не успял да го настигне и се отказал.

Заедно със своите родители пострадалият непълнолетен подал сигнал в ОД на МВР – Добрич на 26 март 2024 година. Проверката по случая е започната незабавно, към нея са приобщени записи от налични в района видео камери, по които е установен маршрута на двамата. Самоличността на мъжът, който без причина е гонил младежа, също е установена. Той е добре познат на органите на реда и на прокуратурата, осъждан е няколко пъти. Събрани са данни, че за периода от 2021 г. до 2023 г. той 5 пъти е лекуван в специализирано болнично заведение. На 29 март, рано сутринта, Д.Т. е издирен и задържан.

Районна прокуратура – Добрич е уведомила управителя на ЦПЗ в града и е разпоредила 36-годишният мъж да бъде отведен там с оглед изготвяне на искане до съда за настаняването му за принудително лечение.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районната прокуратура.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.