in

По-често похапвайте тези ядки: Супер полезни са

Снимка: Pixabay

Лешниците са едни от най-полезните ядки. С богатия си състав и невероятни полезни свойства тези ядки могат да подобрят здравословното състояние и да накарат кожата да сияе. Освен това са и супер вкусни и засищащи. Ето и няколко невероятни ползи от консумацията на лешници

Лешниците се грижат за здравето на сърцето

Предпазват от заболявания и намаляват холестерола. Минералите и антиоксидантите в лешниците поощряват доброто функциониране на сърцето.

Особено богати са на антиоксиданти

Консумацията на няколко лешника на ден предпазва от преждевременно стареене и рак, причинени от атаките на свободните радикали в организма.

Стимулират мозъка

В лешниците се съдържа голямо количество Витамин Е, магнезий, тиамин, фолиева киселина и мастни киселини. Всички тези вещества са особено полезни за мозъка. Ако ядете лешници ще намалите риска от болестта на Алцхаймер. Освен това лешниците успокояват нервната система. Те помагат в секрециятана серотонин, мелатонин, епинефрин, които действат като успокоително и облекчават проблемите със съня.

Лешниците помагат за здрави кожа и коса

В тези ядки се съдържат множество антиоксидантите, които правят кожата здрава, млада и еластична. Освен това витамин Е предпазва от вредните UV-лъчи, състаряващи кожата.

Яжте лешници за здрави кости и стави

Лешниците изобилстват от магнезий, който е особено важен за правилното функциониране на костите и ставите. Това е така тъй като консумацията на лешници стимулира производството на колаген и еластин.

В допълнение тези вкусни меки ядки помагат и в секрециятана серотонин, мелатонин, епинефрин, които действат като успокоително и облекчават проблемите със съня.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/