in

Пълна прогноза на НИМХ за следващите дни: Задават се горещини

Снимка: "Нова Варна"

От НИМХ представиха своята седмична прогноза за България за периода 30.03.2024 г. –04.04.2024 г. Ето какво време да очакваме в България в рамките на следващите дни:

През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб от юг. Температурите ще се повишат още и в понеделник минималните ще са между 8° и 13°, а максималните – между 25° и 30°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток на места ще превали краткотраен дъжд, след обяд – придружен с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще запази посоката си от запад-северозапад. Ще се понижат и минималните температури.

В четвъртък се повишава вероятността за развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици в Западна България; в Източна ще се задържи слънчево. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 20° и 25°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/