in

Ще подрани ли лятото: Ето колко топло ще стане през следващите дни

Снимка: Pixabay

Синоптици съобщават, че през следващите дни Балканите ще са под влиянието на мощен пренос на топъл въздух от Средиземноморието. Очаква ни много слънце и усещане за подранило лято. Очакванията са температурите да се движат нагоре до 1 април, като през предстоящите почивни дни термометрите у нас ще скочат до 27-28 градуса. В понеделник пък се очакват температури от порядъка на 29-30 градуса в отделни точки на Северна България.

Облачността тези дни ще е минимална в петък, след това – динамична с чести разкъсвания. Вятърът ще е преобладаващо южен и топъл. С него към страната ни ще се пренася и пустинен прах, който ще е в по-висока концентрация в първите 2 дни от април, съобщава Нова телевизия.

Промяна в обстановката се очаква на 2 април, когато над страната ще премине студен атмосферен фронт със силни северозападни пориви, краткотрайни, локални, интензивни извалявания с гръмотевична активност и риск от дребна градушка.

Динамиката в атмосферата ще избута пустинния облак на изток и ще подобри видимостта над цялата страна. До края на първата априлска седмица температурите ще се върнат към нивата 20-25 градуса. Около 5-6 април отново има изгледи за следобедни локални валежи и леко захлаждане, което ще се усети повече в източните райони.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/