in ,

Синоптик предупреди: На тази дата настъпва рязка промяна във времето. Ето къде ще има и пролетен сняг

Снимка: Pixabay

През последните дни температурите в страната са високи за април, но скоро идва обрат. По думите на синоптика Петър Янков утре ни очакват летни валежи с прегърмявания, главно в Източна България. Очаква се повече гръмотевична активност да има в събота.

„Температурите ще се движат между 24 и 29 градуса. Неделя ще бъде по-подходящо за високопланински туризъм. В понеделник и вторник ще има много слънце и температури от 25 до 30 градуса“, прогнозира Петр Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

От сряда започва рязка промяна на времето с понижение на температурите. Очакват се чести валежи между сряда и петък. По планините ще вали пролетен сняг, стана ясно от думите на синоптика.

Янков уточни, че захлаждането ще продължи до петък, като в събота и неделя се очаква да има повече слънце и повишение на температурите.

По Черноморието е слънчево, а температурите на морската вода са 13-14 градуса и са некомфортни за плажни процедури, отбеляза още Янков.

По думите на Янков се намираме в апогея на климатичното затопляне. Променя се атмосферата, а затоплянето продължава.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/