in ,

Летен уикенд по морето: Възползвайте се

Снимка: Pixabay

Синоптиците напомнят, че в следващите няколко дни ще усетим полъх на лятото с жарко слънце и с температури, нетипични за април. И в събота, и в неделя термометрите следобед ще показват между 24 и 29-30 градуса. Само прохладният вятър ще напомня, че все още месецът е април, а не юни.

В първия от почивните дни, в хода на денонощието, ще се оформят локални гръмотевични облаци с краткотраен валеж в централните и източните райони на страната. В Западна България не се очакват смущения.

Кулминацията на настоящия горещ период ще е началото на следващата седмица, когато следобедните температури ще ударят до 30 градуса и ще прескочат с малко тази граница в обичайно топлите точки на страната.

От вторник нататък времето ще е неспокойно. В периода сряда-петък ще има условия за гръмотевични валежи с резки пориви на вятъра и градушки. Втората половина на седмицата ще е осезаемо по-хладна . Температурите ще паднат с около 10 градуса.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/