in

След дълги и мощни слънчеви изригвания: Как магнитното поле влияе на здравето ни

Снимка: Facebook/БАН

Стана ясно, че през последния месец учени у нас и по света наблюдават с повишено внимание няколко слънчеви изригвания. Но как се повлиява човешкият организъм от магнитните бури и промените в магнитното поле?

„В края на месец март имаше много активни региони на Слънцето, които смутиха нашето магнитно поле. Достигнаха доста високи индекси, но това беше за кратко време“, подчерта тя. Но допълни, че към момента всичко „е спокойно“, коментира зам.- директорът на Националния институт за геофизика, геодезия и география към БАН доц. Петя Трифонова, предаде Нова телевизия.

„Много често хората се оплакват от главоболие, когато има магнитни бури. Казват, че не могат да спят, че не могат да си контролират пулса или кръвното налягане. Понякога те смятат, че това се дължи на магнитното поле, понякога има други причини“, подчерта тя.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/