in

Голяма промяна в Германия: Можеш да смениш пола си само с един формуляр

Снимка: Pixabay

Парламентът в Германия гласува да улесни транс хората да променят своята законна полова идентичност и собствени имена. В Петък беше гласуван закон, който ще улесни този процес. Стана ясно, че новият закон влиза в сила от 1 ноември. Той ще позволи на транс хората да променят юридическия си пол, като попълнят прост формуляр за саморазкриване, за да информират службите по вписванията. 

Според предишния закон транс хората трябваше първо да бъдат прегледани от двама психиатри и да получат разрешение от съд, преди да могат законно да сменят пола си. Но сега, съгласно закона за самоопределение, промените в името и пола ще бъдат обработени в рамките на три месеца след подаване на формуляра за саморазкриване. Индивидите също ще могат да променят законната си полова идентичност на небинарна.

За деца под 14-годишна възраст законът ще изисква от родителите да представят всички необходими документи, докато децата над 14-годишна възраст ще могат сами да подават документите с одобрението на законните си представители. Ако законните представители на детето не одобряват промяната, детето пак може да отмени решението си, ако получи одобрение от семеен съд. След като името и пола на лицето бъдат променени, те не могат да бъдат променени отново най-малко една година, съобщава Aol.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/