in

Живият Нострадамус разкри откъде може да тръгне следващата пандемия

Колаж: "Нова Варна"

Екстрасенсът, известен като „Живият Нострадамус“, направи още една тревожна прогноза за 2024 г. Той заяви, че бъдещите епидемии могат да произтичат от лаборатории за Изкуствен интелект (ИИ)

Атос Саломе спечели прякора си, след като предвиди редица събития, които се сбъднаха през последните няколко години, вариращи от предсказването на COVID до превземането на Twitter от Илон Мъск, и дори смъртта на кралица Елизабет II, съобщава UNILAD.

Саломе вече намекна за следващото нещо, за което да внимавате. Изненада или не, предсказанието е свързано с Изкуствения интелект.

„Напредъкът, който виждаме в технологиите, може да се окаже по-голям, отколкото си мислим“, казва екстрасенсът пред Daily Star.

Въпреки че ИИ може да помогне в различни аспекти на човешкия живот, Саломе предупреждава за разрушителния потенциал на тази технология.

„Бъдещите епидемии може да не са природни явления, а по-скоро синтетични творения от лаборатории за ИИ. Това сливане между биология и технология предполага сценарий, при който могат да бъдат разработени изкуствени вируси, независимо дали за лечение на съществуващи заболявания или, парадоксално, за създаване на нови заболявания“, коментира Саломе.

Но това не е всичко, тъй като бразилският екстрасенс също посочи, че ние като хора може да сме по-сходни с ИИ, отколкото си мислим, с едно нещо, което ни свързва.

„Електричеството е средство между хората и ИИ, но целите са различни: едната е поддържането и преживяването на биологичния живот, а другата е обработката на информация и изпълнението на програмирани или манипулирани задачи“, разкри той.

Саломе каза пред LADbible Group по-рано, че през 2024 г. ще видим „нова глава в човешката история“, като много от неговите пророчества преди годината не звучат особено положително.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/