in

Честито: Тази седмица имен ден празнуват едни от най-обичаните и популярни имена в България

Колаж: "Нова Варна"

На 18 април (тази година се пада четвъртък) Православната църква почита паметта на Преп. Йоан. Св. мчк Виктор. На този ден имен ден празнуват много хора в България. Повод да почерпят имат едни от най-популярните имена у нас – Виктор, Виктория и техните производни. От латински „victor“ означава „победител“.

Виктор бил войник по време на управлението на Марк Аврелий. За да се провери предаността им към страната и управляващите, войните били задължени да предадат в жертва животно на идолите. Виктор бил християнин и отказал, с което бил осъден на мъчения и изпитания.

Вярата му му помогнала да премине невредим през всичко, дори победил виден магьосник и го принудил да стане християнин. Присъстващите по това време ослепени войници прогледнали. Виктор бил обезглавен през II век в Дамаск.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/