in

Бъдете внимателни: Важно предупреждение за Великденските козунаци

Кадър: YouTube

Председателят на Сдружението за достъпна и качествена храна д-р Андрей Велчев предупреди, че в някои платформи за продажби непрекъснато продават стоки с негарантиран произход, като често те дори нямат етикети. Затова е добре да сме нащрек преди Великден

„Продават се вакуумирани козунаци с по-дълга трайност, които може да бъдат поръчани буквално до вашата врата. На тях въобще не пише нищо, а имат ясен подател“, заяви д-р Андрей Велчев пред БНР.

По думите му, това се случва в Пловдивско и Пазарджишко и предстои сдружението да се обърне с казуса към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

По време на импровизираните проверки, с които Сдружението за достъпна и качествена храна упражнява граждански контрол в търговската мрежа, се вземат съвместно с БАБХ проби за изследване, обясни Андрей Велчев в предаването „Преди всички“.

На много от преместваемите обекти работят лица без документи за такъв тип дейност. Тези практики продължават, посочи той относно продажбите на храни на открито, за нарушения при които сдружението алармира миналото лято.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/