in

Вдигнаха мерника на незаконно поставените каравани по Южното Черноморие: Ето колко нарушения са установени

Снимка: Pixabay

Вече започна разчистването на незаконно поставените каравани по Южното Черноморие. Институциите са се заели с това, тъй като нерегламентираното диво къмпингуване си остава един от проблемите преди старта на летния сезон.

Проверките започнаха в петък (12 април) и оттогава до днес по Южното Черноморие са констатирани 80 нарушения. Връчени са разпореждания караваните да бъдат премахнати в рамките на 24 часа и ако това не се случи, се съставя акт за административно нарушение, като глобата е от 1000 до 3 000 лева.

„Има паркирани каравани и кемпери върху плажната ивица, върху дюни, върху държавен горски фонд и земеделски земи без необходимите за това документи. Три сондажа за вода – единият, от който върху плажна ивица. Беззаконието води и до друго беззаконие, което вече води до опасност за човешкия живот”, заяви пред БГНЕС областният управител на Бургас Пламен Янев резултатите от проверките досега.

Проверките няма да бъдат кампанийни и ще продължат през целия летен сезон.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/