in

Главчев иска да смени и земеделския министър

Кадър: Facebook/Румен Радев

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. Тахов е момента е изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”.

В предложението си до президента Румен Радев министър-председателят посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

Припомняме, че вчера служебният премиер поиска и смяната на външния министър Стефан Димитров. За неговия пост предложи заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.