in

Не ходете без бельо: Този и други изненадващи закони по света

Колаж: "Нова Варна"

Светът е пълен с необичайни закони, които понякога могат да звучат странно или дори комично на фона на нашата култура и праворазбиране. Нека разгледаме няколко примера за необичайни закони от различни краища на света:

1. Във Венеция, Италия – забранено е да се хранят птиците на площад Сан Марко. Това правило е въведено с цел предотвратяване прекомерното натрупване на гълъби.

Снимка: Pixabay

2. В Сингапур – има строга забрана за продажбата и употребата на дъвки. Тази мярка е цел поддържане на чистотата на обществените места в страната.

Снимка: Pixabay

3. В Оклахома, САЩ – забранено е да се правят гримаси на кучета. Този закон е въведен, за да се предпазят животните от потенциално притеснение.

Снимка: Pixabay

4. Във Франция – има закон, който забранява кръщаването на домашно прасе с името Наполеон.

Снимка: Pixabay

5. В Тайланд – незаконно е да се излиза навън без бельо. Това се счита за нецензурно поведение и може да доведе до арест.

Снимка: Pixabay

6. В Австралия – забранена е да се сменя на крушка в дома, ако човекът който я сменя не е лицензиран електротехник. Този закон е предназначен за повишаване на безопасността, но със сигурност изглежда прекалено строг.

Снимка: Pixabay

7. В Италия – забранено е да се носят обувки, които произвеждат силен шум. Това е мярка срещу шумовото замърсяване.

Снимка: Pixabay

По публикацията работи: Зоя Георгиева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/