in

Освобождават от длъжност шестима общински директори във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Община Варна освобождава от длъжност шестима директори, научи медия „Нова Варна“. За позициите ще бъдат обявени конкурси.

Вече са освободени Звездин Стоилков, който оглавяваше общинското предприятие „Инвестиционна политика“ и Антония Йовчева, досегашен директор на дирекция „Култура и духовно развитие“. По-рано този месец бе освободена Стефка Господинова, директор на дирекция „Финанси и бюджет“.

В ход е процедурата по освобождаването на Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, Тодор Колев – оглавяващ дирекция „Екология и опазване на околната среда“ и Петко Бойновски – директор на „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“.

За всички длъжности предстои да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководни кадри. Те включват защита на концепция за стратегическо управление и интервю.

От ноември 2023 г. досега Община Варна е провела конкурси за директори на три структури, чиито ръководители бяха освободени от длъжност при встъпване на новия кметски екип. Конкурсите са за директори на дирекциите „Европейски и национални оперативни програми“, „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и „Финанси и бюджет“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/