in

След като жена хвърли 40 000 лв. през балкона си: Успяха да открият парите ѝ

Снимка: Google Street View

Припомняме, че жена в София стана поредната жертва на телефонна измама и метна над 40 000 лева през балкона си, подведена че парите били необходими за лечението на неин близък. 19-годишен мъж е задържан като помагач в измамата на възрастната жена.

„Телефонните измамници се обаждат на възрастни хора и се представят за служители на реда или представители на болнични заведения“, каза в ефира на бТВ Николай Николаев, който е говорител на Софийската районна прокуратура (СРП).

Пострадалата жена е получила обаждане, че неин близък е в болница и са необходими пари. Жената е хвърлила от терасата торбичка с над 40 хиляди лева (35 000 лева и 3 400 евро).

„Съучастниците са задържани. Парите са приобщени по досъдебното производство след претърсване в дома на лицето“, уточни Николаев.

Задържаният е привлечен под наказателна отговорност и е в ареста. Предстоят още разпити.

„Механизмът е идентичен – предимно възрастни хора. Случаите зачестяват. Моля ви, недейте да хвърляте пари през терасите. Видите ли случай, при който ви се обаждат, че ваш близък е пострадал, знайте, че институциите не взимат пари. Индикацията за измама е, че жертвите ги държат на телефона и не им дават да се свържат със своите близки. Друга индикация е хвърлянето на пари през тераса или оставянето им до кошче за боклук“, допълни говорителят на СРП.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/