in

Гл. прокурор на САЩ: Байдън няма умствени увреждания

Кадър: Facebook/President Joe Biden

Коментар на главния прокурор на САЩ във връзка с много спекулации за здравословното състояние на президента Байдън. 

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на президента Джо Байдън и каза на законодателите в комисия на Камарата на представителите, че той умело се справя както с външно-, така и с вътрешнополитическите въпроси, предаде Ройтерс.

„Президентът няма никакви увреждания. Виждал съм как той умело ръководи срещи със служители и членове на кабинета по въпроси от външната политика, както и на военната стратегия и политика“, заяви Гарланд пред подкомисията по бюджета и посочи, че Байдън е действал решително при вземането на решения за отбраната на страната. „Имам пълно доверие в президента“, добави Гарланд.

Главният прокурор за първи път публично сподели мнението си относно умствената пригодност на 81-годишния Байдън, който е най-възрастният президент в историята на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Според социологическите проучвания възрастта на Байдън е основен проблем за избирателите на фона на усилията му да спечели втори мандат на президентските избори на 5 ноември срещу 77-годишния си съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп, уточнява БТА.

Въпросът за умствената пригодност се превърна във важна тема в тазгодишната предизборна кампания, тъй като Байдън и Тръмп са двамата най-възрастни мъже, избирани за президент.

Според проучване на Ройтерс/Ипсос от септември 77% от респондентите са съгласни с твърдението, че Байдън е твърде възрастен, за да работи в правителството, а 56% от респондентите смятат същото за Тръмп.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/