in

Гърция се парализира: Автобуси, кораби и таксита „замръзнаха“. Станаха големи задръствания

Колаж: "Нова Варна"

Голяма стачка скова съседна Гърция. Причината е, че работещи в транспортния сектор искат по-високи заплати. Корабите са останали на док в пристанищата, а железопътните превози са спрени. Участие в стачката са взели и шофьорите на автобуси и таксита.

Това е довело до големи задръствания в центъра на Атина, тъй като хората са тръгнали на работа с личните си автомобили, съобщава в. „Катимерини“.

Най-големият профсъюз в частния сектор – Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ), обяви днес 24-часова стачка с искания за по-високи заплати, защита на семействата с ниски и средни доходи и наемане на повече персонал за покриване на основните нужди на транспортната система, съобщава АНА-МПА.

Минималната брутна заплата в Гърция бе повишена този месец с 6,4 процента до 830 евро, което е четвъртото подобно увеличение за последните пет години, припомня „Катимерини“.

Работниците обаче твърдят, че увеличението на заплатите им е недостатъчно, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/